Stijging van 4 nieuwe besmettingen in Edam-Volendam

Edam-Volendam werd geconfronteerd met 4 nieuwe geregistreerde besmettingen met het virus, in totaal zijn dat er nu 37. Er werd één nieuwe patiënt in het ziekenhuis opgenomen, op dit moment is dat het lot van 18 inwoners.

Aantal ziekenhuisopnames in Edam-Volendam gestegen naar 14

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten is in een dag met 33 gevallen gestegen in regio Zaanstreek-Waterland, van 131 naar 164. Gemeenten Zaanstad en Beemster zagen de hoogste stijgingen, met 22 en 2 nieuwe gevallen.

De andere grote gemeente in deze regio, Purmerend, zag het aantal ziekenhuisopnames van Purmerenders met corona maar met drie gevallen stijgen: van 44 naar 47. Het aantal in gemeente Edam-Volendam steeg van 11 naar 14, Wormerland van 11 naar 12, Oostzaan van 4 naar 5 en Waterland van 8 naar 9. Het aantal ziekenhuisopnames van besmette Landsmeerders bleef hetzelfde, namelijk 3.

Oproep Burgemeester Lieke Sievers

Oproep Burgemeester Lieke Sievers

Het zijn bijzondere tijden. Inmiddels zijn we al drie weken in deze situatie van thuisblijven en afstand houden. Ik wil u graag complimenteren, want wat hebben we ons snel aangepast allemaal. Ik heb respect voor iedereen die thuis werkt, thuis les krijgt of geeft, zijn winkel zo heeft ingericht dat we afstand houden en voor iedereen die zijn best doet om met elkaar het virus in te dammen.

En het is nodig om vol te houden, zoals onze premier dinsdagavond aangaf. De ziekenhuizen staan onder druk, ook in onze regio, dus om de situatie beheersbaar te houden moeten we afstand houden.

Wat het voor iedereen lastig maakt is dat het de komende tijd mooier weer wordt. En dat iedereen na binnen zitten de voorjaarskriebels voelt. Aankomend weekend wordt het lekker zonnig. Je krijgt dan misschien zin om erop uit te trekken, om in de tuin te werken of aan je huis te klussen. Dat begrijp ik heel goed, en dat kan ook, maar:
– Geniet van de zon, vooral in je tuin of op je balkon
– Wil je er toch op uit, bedenk dat meer mensen dit willen en houd afstand
– Doe klussen waarvoor je alles al in huis hebt, de bouwmarkten en tuincentra zijn drukke plekken. Als je wel gaat, ga vroeg of laat op de dag, ga alleen en houd afstand
– Op plekken waarvan we verwachten dat het druk kan worden gaan we extra handhaven op het samenscholingsverbod

Ik vraag u dus met klem: lieve inwoners: geniet van de zon, maar doe dat thuis. Ga alleen naar buiten als het nodig is. Houd 1,5 meter afstand van anderen. Ook op straat, in de winkel en in het park. En was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Ik reken erop dat u verstandige keuzes maakt. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Burgemeester Lieke Sievers.

Aantal opgenomen patienten in Edam-Volendam blijft gelijk

De afgelopen 24 uur zijn in de regio Zaanstreek-Waterland zes nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Daarmee staat het totaal aantal ziekenhuisopnames wegens corona in deze regio op 106.

In Purmerend kwamen er tussen dinsdagmiddag en woensdagmiddag twee ziekenhuisopnames bij. Daarmee komt het totaal op 37. Ook in de gemeente Zaanstad kwamen er twee nieuwe ziekenhuispatiënten bij, maakte het RIVM woensdag bekend. Er liggen of lagen nu 34 inwoners van Zaanstad met corona in het ziekenhuis.

Wormerland en Oostzaan kregen er de afgelopen 24 uur allebei één ziekenhuisopname wegens coronaverschijnselen bij. Daarmee komt voor Wormerland het totaal aantal ziekenhuisopnames uit op negen, en in Oostzaan op drie.

In de kleinere Waterlandse gemeenten bleef het aantal patiënten bij wie opname in het ziekenhuis noodzakelijk was, het afgelopen etmaal gelijk. In Edam-Volendam gaat het om tien personen, in Beemster om twee, in de gemeente Waterland om acht en in Landsmeer om drie patiënten.

Edam-Volendam: 10 inwoners met coronaklachten in het ziekenhuis

Het RIVM publiceert sinds dinsdagmiddag niet meer het aantal patiënten dat besmet is met het coronavirus, maar het aantal ziekenhuisopnames dat verband houdt met corona.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is dat een betere methode om de verspreiding van COVID-19 in Nederland inzichtelijk te maken. ,,De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente’’, laat de dienst weten. Door de nieuwe registratiemethode is het niet mogelijk om de nieuwe gegevens met eerdere getallen te vergelijken.

Uit de nieuwe cijfers van dinsdag 31 maart blijkt dat Purmerend voorop loopt wat betreft het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten. Dat waren er tot nu 35. In de twee keer zo grote gemeente Zaanstad werden tot nu toe 32 inwoners met corona in het ziekenhuis opgenomen.

Het aantal ziekenhuisopnames wegens corona staat voor Edam-Volendam op 10 patiënten, in de gemeente Waterland op 8, in Landsmeer op 3 en in Beemster op 2.

In Wormerland moesten tot nu toe 8 inwoners met coronaverschijnselen worden opgenomen in het ziekenhuis, en in Oostzaan waren dat er 2.

In totaal liggen of lagen tot nu 100 inwoners van Zaanstreek-Waterland in het ziekenhuis na in aanraking te zijn gekomen met het coronavirus. Dat is ongeveer de helft van het aantal inwoners bij wie tot maandagmiddag corona werd vastgesteld.

Belangrijk bericht van uw gemeente inz. Coronamaatregelen

Graag verwijs ik u naar onderstaande brief van het College van B&W over de overheidsregelingen/compensatiemogelijkheden en aanvullende regelingen die de gemeente heeft getroffen om ondernemers te ondersteunen.

Waar kunt u terecht voor vragen?

Brief Burgemeester Lieke Sievers Ondernemers

Brief ondernemers coronamaatregelen gemeente Edam-Volendam 26032020

We zien dagelijks zaken veranderen en maatregelen op ons af komen. Als gemeente doen wij onze best om deze informatie zoveel mogelijk te bundelen en te actualiseren. De gemeente blijft hier bijzonder alert op, en via zowel de site van onze gemeente als via de site van het Startersloket blijven we onze inwoners en ondernemers op de hoogte houden.

Vragen over de overheidsregelingen kunt u zowel via de website van het Startersloket stellen https://edam-volendam.startersloket.nl/kennisbank/dossier-coronavirus (chatten/telefoon/mail)  of  telefonisch bij de gemeente Edam-Volendam via het centrale nummer (0299398398) als per mail ([email protected]).

Wij wensen u veel sterkte toe de komende tijd.

Markt in Volendam gaat ook zaterdag door

Markt in Volendam gaat ook zaterdag door. Complimenten voor bezoekers en marktkooplui.

De zaterdagmarkt in Volendam gaat ook aanstaande zaterdag door. Als iedereen zich aan de afspraken houdt is er geen reden om de markt af te gelasten. Conform de noodverordening zijn de stallen verspreid over het terrein. Hierdoor is er meer ruimte tussen de kramen en is het makkelijker om 1.5 meter afstand te houden van elkaar. Afgelopen zaterdag is het op enkele gevallen na goed gegaan.

Compliment
De gemeente wil graag een compliment geven aan de bezoekers die zich aan de afspraak van 1.5 meter afstand houden. Ook de marktkooplui die er alles aan gedaan hebben om dit mogelijk te maken verdienen een compliment. Alleen door goed samen te werken kunnen we de markt open houden.

Houd dus 1,5 meter afstand van medewerkers en mensen om u heen. Ga niet naar de markt als u last heeft van verkoudheidsklachten, niezen, keelpijn, hoesten of koorts.

 

Meer dan 200 coronabesmettingen vastgesteld in Zaanstreek-Waterland, vooral forse stijging in Zaanstad

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in de regio Zaanstreek-Waterland is maandag gestegen tot meer dan 200. Het RIVM heeft dat maandagmiddag bekendgemaakt.

Met name Zaanstad kreeg in een etmaal tijd een groot aantal nieuwe geregistreerde coronagevallen voor de kiezen. Zondagmiddag waren dat er nog 56; maandagmiddag om 14 uur waren daar 19 patiënten bijgekomen, waarmee de gemeente uitkomt op 75 vastgestelde besmettingen.

Ook in de gemeente Wormerland was aantal nieuwe patiënten met een positieve coronatest relatief groot, 5 stuks. In totaal staan tot nu toe 13 inwoners geregistreerd bij het RIVM.

In Purmerend stond de teller maandagmiddag op 63 vastgestelde coronapatiënten, 7 meer dan een etmaal eerder. In Edam-Volendam kwam er in 24 uur tijd 2 patiënten bij met een positieve uitslag voor het virus. Datzelfde geldt voor de gemeente Beemster waar het totaal nu op 6 staat.

En ook in Waterland kwamen er twee nieuwe geregistreerde gevallen bij, die gemeente telt nu 14 besmettingen. In Landsmeer zijn dat er evenals zondag 8. In Oostzaan testte één nieuwe patiënt positief. Ook die gemeente telt nu acht vastgestelde gevallen van corona.

Aantal coronagevallen in Edam-Volendam loopt op naar 14

Het aantal patiënten in de regio Zaanstreek-Waterland bij wie corona is vastgesteld, blijft toenemen. Zondagmiddag stond de teller op 165 gevallen, 13 meer dan zaterdagmiddag het geval was. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM dat het aantal besmettingen registreert.

In de gemeente Zaanstad groeide het aantal geregistreerde besmettingen in een etmaal met 6, waarmee het totaal nu uitkomt op 56. Dat is evenveel als in Purmerend, waar er de afgelopen 24 uur 4 coronadiagnoses bijkwamen. Purmerend, met 80.000 inwoners bijna twee maal zo klein als Zaanstad (156.000 inwoners) telde tot nu toe in absolute getallen meer ziektegevallen.

In de kleinere gemeenten in de regio Zaanstad-Waterland kwamen er de afgelopen 24 uur enkele vastgestelde coronagevallen bij. In de gemeente Edam-Volendam staat de teller op 14, in Beemster op 4. In de gemeente Waterland is het virus bij 12 personen vastgesteld (één meer dan zaterdag), en in Landsmeer ging het aantal positieve tests omhoog van 7 op zaterdag naar 8 zondagmiddag.

Ook in Wormerland kwam er één vastgesteld ziektegeval bij, wat het totaal nu op 8 brengt. In de gemeente Oostzaan gaat het al enkele dagen om 7 geregistreerde patiënten.

L.O.V.E. Update 29 Maart

Vandaag praten we met Martin de Boer (Corendon) over de laatste stand van zaken binnen de reisbranche. Wanneer kunnen we weer een vakantie boeken?
En hoe zit het met reizen die al geboekt zijn en niet kunnen doorgaan vanwege de pandemie? Ook Leendert van Eck (directeur Deen Supermarkten) schuift aan in de studio, om te vertellen over wat er allemaal op zijn bedrijf afkomt.